aljaz_bedeneAljaž Bedene in člani kluba Zsport so se v četrtek, 20. aprila pomerili na ekshibicijskem turnirju in ob tem poskrbeli za dobrodelnost in solidarnost.

Igralec, ki je bil uvrščen že na 45. mesto na lestvici ATP in je tudi zmagovalec štirinajstih ATP Challenger turnirjev, je skupaj s svojim bratom dvojčkom Andražem najprej demonstriral tenis na najvišji ravni, nato pa so na svoje prišli številni člani kluba od najmlajših do najperspektivnejših, kot so Žiga Drobnič in Blaž Gvardijančič. Z našim asom se je pomerilo več kot 30 igralcev.

»V veliko veselje mi je udeležba na dogodkih, ki promovirajo tenis, obenem pa imajo še dobrodelno komponento,« je ob tej priložnosti poudaril Aljaž Bedene.

V sodelovanju z društvom SMP, Sombrero barom, DBS Inženiringom in vsemi udeleženci srečanja je bilo zbranih 50 paketov hrane, Sombrero Bar pa je za dosežene servise z AS-om, ki jih je odigral Aljaž Bedene omogočil 20 otrokom iz družin na robu socialne eksistence trening tenisa med šolskimi počitnicami.

Druženje se je nadaljevalo v prijetnem vzdušju, za kulinarične dobrote pa je poskrbel Halo Pinki.

V letošnjem letu, po 14 letih delovanja, Tenis klub Zsport beleži redno udeležbo preko 250 otrok, igralk in igralcev. Predsednik kluba Luka Zalaznik je ob dogodku poudaril: »Organizacija programov, dogodkov in aktivnosti, ki jih pripravljamo za otroke, starše, rekreativne igralke in igralce ter prijatelje kluba, so nam v veliko veselje in čast. Vsekakor pa nas vse povezuje tudi želja po igranju tenisa, dobrih tekmah in prijetnem druženju.«