Prireditev »Fužinjada« je prireditev v sklopu projekta "OŽIVIMO FUŽINE - SOSED SOSEDU ČLOVEK". Koncept prireditve je zgrajen na pestrem kulturnem dogajanju, preko katerega se obiskovalci seznanjajo s kulturami različnih narodnosti ter urbanimi subkulturami. Gre za medgeneracijsko druženje lokalnega prebivalstva, ki se ob raznovrstnih nastopih, delavnicah ter predstavitvah srečujejo, učijo ter zabavajo skozi dan.

Decembrska prireditev »PRAVLJIČNA TRŽNICA« otrokom in mladostnikom ponudi zimsko obarvano pravljično deželo. Pod šotori potekajo pravljične urice, pestro dogajanje pa je tudi na odru. Na odru se predstavijo učenci lokalnih osnovnih šol in drugih mladinskih organizacij, ob zaključku dneva pa se odvije otroška gledališka predstava. Lokalne organizacije se predstavljajo na sejmu, kjer razstavljajo izdelke in promovirajo svoje dejavnosti.

V sklopu projekta "OŽIVIMO FUŽINE - SOSED SOSEDU ČLOVEK" organiziramo prireditev »FUŽINETLON«.Namen prireditve je otrokom, mladostnikom in odraslim približati alternativne načine preživljanja prostega časa. Organiziramo različne športne aktivnosti, skozi ves dan potekajo zanimive in zabavne promocija različnih športov, ob tem pa veliko športnih, cirkuških ter ustvarjalnih delavnic. Predstavljajo se različna društva, klubi…, ki lahko otrokom ponudijo aktivno in konstruktivno preživljanje prostega časa. Poskrbimo tudi za brezplačna igrala in ostale aktivnosti.

Naslednji Fužinetlon je 25.9. ob 15h !