Prireditev »Fužinjada« je prireditev v sklopu projekta "OŽIVIMO FUŽINE - SOSED SOSEDU ČLOVEK". Koncept prireditve je zgrajen na pestrem kulturnem dogajanju, preko katerega se obiskovalci seznanjajo s kulturami različnih narodnosti ter urbanimi subkulturami. Gre za medgeneracijsko druženje lokalnega prebivalstva, ki se ob raznovrstnih nastopih, delavnicah ter predstavitvah srečujejo, učijo ter zabavajo skozi dan.

Decembrska prireditev »PRAVLJIČNA TRŽNICA« otrokom in mladostnikom ponudi zimsko obarvano pravljično deželo. Pod šotori potekajo pravljične urice, pestro dogajanje pa je tudi na odru. Na odru se predstavijo učenci lokalnih osnovnih šol in drugih mladinskih organizacij, ob zaključku dneva pa se odvije otroška gledališka predstava. Lokalne organizacije se predstavljajo na sejmu, kjer razstavljajo izdelke in promovirajo svoje dejavnosti.

V sklopu projekta "OŽIVIMO FUŽINE - SOSED SOSEDU ČLOVEK" organiziramo prireditev »FUŽINETLON«.Namen prireditve je otrokom, mladostnikom in odraslim približati alternativne načine preživljanja prostega časa. Organiziramo različne športne aktivnosti, skozi ves dan potekajo zanimive in zabavne promocija različnih športov, ob tem pa veliko športnih, cirkuških ter ustvarjalnih delavnic. Predstavljajo se različna društva, klubi…, ki lahko otrokom ponudijo aktivno in konstruktivno preživljanje prostega časa. Poskrbimo tudi za brezplačna igrala in ostale aktivnosti.

Naslednji Fužinetlon je 26.9. ob 15h !

  • Dejavnost Društva SPM je usmerjena v načrtovanje skrbi in organizacijo ter izvedbo podpore socialno in materialno ogroženim uporabnikom.
  • S svojim delom skušamo v dejavnosti društva vključiti tudi ostale osebe, ki pri svojem življenju potrebujejo pomoč za urejanje življenjskih razmer in jim v ta namen nudimo socialno in psihološko podporo.
  • Vse dejavnosti društva so za udeležence brezplačne ali subvencionirane.
  • Osrednji cilj društva je izboljšanje kvalitete življenja otrok, mladostnikov, mladih in njihovih družin , ter drugih, ki potrebujejo strokovno pomoč in podporo pri reševanju nastalih stisk in težav, predvsem tistih, ki prihajajo iz socialno ogroženega, nefunkcionalnega ali kako drugače izključujočega okolja. 

  • Naši uporabniki so otroci in mladostniki, ki prihajajo iz socialno ogroženih, nefunkcionalnih ali kako drugače omejenih okolij.
  • Otroci in mladostniki s težavami v odraščanju, neprilagodljivi, učno manj uspešni, vedenjsko težavni…
 • SPM - Društvo za razvoj skupnostnih programov za mlade
  Preglov trg 15, 1000, Ljubljana
  Telefon: 041 705 800 (mag.Vitomir Simunišek)
  E-mail: drustvospm@gmail.com 
 • Podarite 0,5% svoje dohodnine!

  Z akcijo #nulapet promoviramo možnost, ki jo ima vsak, ki plačuje dohodnino v Sloveniji, da lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam.

  To lahko stor ite tako da izpolnite obrazec na spletni strani eDavki 

  ALI natisnete obrazec, ga izpolnite, nato odnesite ali pošljite na finančni urad.

NAPOVEDNIK
  
:

PREVENTIVNI PROGRAMI ZA MLADE SLOVENIJE

Poslanstvo preventivnih programov za mlade je izvajanje skrbi, pomoči in organizacija podpore otrokom, mladostnikom in njihovim družinam, ki živijo v revščini ali pa so na kakršen koli način izključeni. 

PPMS so programi za mlade v katerih deluje več organizacij oz. programov: