Projekt FUSBALIGA je liga dnevnih in mladinskih centrov v ročnem nogometu. Liga se bo začela izvajati v mesecu aprilu in zaključila v začetku meseca junija, z velikim finalom na igrišču Mladinskega doma Jarše.

Vzporedno z FUSBALIGO, bodo potekale tudi dodatne družabne aktivnosti in sicer : Strelastika, Slack-line, Floorball, žongliranje, itd. .  Na samem zaključnem dogodku, bodo na voljo tudi vse družabne aktivnosti, ki se bodo ob ligi dejansko izvajale. Dobrodošli so tudi predlogi za dodatne aktivnosti, ki bi lahko ob ligi potekale. Treningi in liga, bodo potekali v samih mladinskih in dnevnih centrih. O datumu zaključnega dogodka, boste pravočasno obveščeni.

Cilji, ki jih v projektu želimo udejanjiti, so:

1. povezovanje in mreženje mladinskih centrov

2. zmanjšanje števila ur, ki jih mladi preživijo na telefonih in povečati medsebojno druženje mladih

3. aktiviranje tistih mladih, ki nekonstruktivno preživljajo čas na ulici in niso vključeni v nobeno vodeno dejavnost

4. okrepiti občutek za fair-play

5. spodbuditi zdrav način življenja in krepitev dobrega počutja

Skladno z zgornjimi cilji postavljamo tekmovalnost na drugo mesto, kljub temu pa je del športa in nas vodi do finala, ter končnega zmagovalca. Tekmovanje bo potekalo po prilagojenih pravilih zveze namiznega nogometa Slovenija.

Za vse podrobnosti organizacije in izvedbe, smo na razpolago na številki 040 777 885 in preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  • Dejavnost Društva SPM je usmerjena v načrtovanje skrbi in organizacijo ter izvedbo podpore socialno in materialno ogroženim uporabnikom.
  • S svojim delom skušamo v dejavnosti društva vključiti tudi ostale osebe, ki pri svojem življenju potrebujejo pomoč za urejanje življenjskih razmer in jim v ta namen nudimo socialno in psihološko podporo.
  • Vse dejavnosti društva so za udeležence brezplačne ali subvencionirane.
  • Osrednji cilj društva je izboljšanje kvalitete življenja otrok, mladostnikov, mladih in njihovih družin , ter drugih, ki potrebujejo strokovno pomoč in podporo pri reševanju nastalih stisk in težav, predvsem tistih, ki prihajajo iz socialno ogroženega, nefunkcionalnega ali kako drugače izključujočega okolja. 

  • Naši uporabniki so otroci in mladostniki, ki prihajajo iz socialno ogroženih, nefunkcionalnih ali kako drugače omejenih okolij.
  • Otroci in mladostniki s težavami v odraščanju, neprilagodljivi, učno manj uspešni, vedenjsko težavni…
 • SPM - Društvo za razvoj skupnostnih programov za mlade
  Preglov trg 15, 1000, Ljubljana
  Telefon: 070 363 012 (mag.Vitomir Simunišek)
  E-mail: drustvospm@gmail.com 
 • Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v proračun.

  SPM - DRUŠTVO ZA RAZVOJ SKUPNOSTNIH PROGRAMOV ZA MLADE 
  (DŠ: 60024542)

NAPOVEDNIK
  
:

PREVENTIVNI PROGRAMI ZA MLADE SLOVENIJE

Organizacije, vključene v sekcijo, izvajajo preventivne programe ter programe podpore in pomoči otrokom in mladostnikom prikrajšanih za primerno družinsko življenje ter s težavami v odraščanju.  

PPMS so programi za mlade v katerih deluje več organizacij oz. programov: